A A A K K K
людям із порушенням зору
Заклад з надання медичної допомоги та реабілітації

Хірург із 50-річним досвідом

Дата: 17.09.2022 15:32
Кількість переглядів: 282

Третьої суботи вересня в Україні відзначається день хірурга. Цьогоріч він припадає на 17 число. У колективі Котелевської лікарні планового лікуван­ня нині три практикуючі лікарі-хірурги — Віталій Старокожко, який одночасно обіймає посаду директора закладу, Сер­гій Прядко та завідувач хірургічно-гіне­кологічним відділенням Михайло Старо­кожко, портрет якого цьогоріч занесений на Дошку пошани «Гордість Котелевської громади».

У Михайла Єгоровича стаж роботи за спе­ціальністю вже 50 років! Починав у 1972-му після закінчення Харківського медичного інституту. Рік проходив інтернатуру в Пол­таві, а потім влаштувався до Котелевської центральної районної лікарні, де незмінно працює до цього часу. Скільки зроблено опе­рацій за ці роки — порахувати просто не­можливо! За словами операційної медсестри Катерини Степанівни Невінчаної, трудова діяльність якої теж нараховує півстоліття, раніше доводилося робити по 300-400 опе­рацій на рік! Найчастіше проводили опера­тивні втручання з видалення апендициту, гриж, перфоративної виразки, жовчного мі­хура, операції на шлунку, венектомії. Крім того, лікували пацієнтів із різним травмами, переломами кінцівок, вивихами і т.д.

Протягом 2019 року у відділенні зробле­но 232 хірургічні операції, наступні два роки — дещо менше, що пов’язано з відсутністю лікаря-анестезіолога. На сьогодні ця пробле­ма вирішена. Крім того, вже наступного року колектив лікарні поповнить молодий хірург. Протягом 6 місяців поточного року проопе­ровано 80 пацієнтів. Робота в хірурга така, що будь-якої хвилини дня і ночі він має бути готовим до надання допомоги тим, хто цього потребує. Інколи ці хвилини рятують життя...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора